Awards — Skip Knoll inc.

Awards - Skip Knoll inc.

Awards

At Skip Knoll Professional Remodeling, we take great pride in our workmanship. Over the years, the quality and professionalism that we work so hard to maintain has earned the recognition of the Home Builders Association in their annual Awards Of Excellence.

Take a moment to view just some of the awards that we have received in the past and just imagine what we can do for you!

2012 Winner Residential Kitchen Design

The homeowners wanted to modernize their outdated kitchen and create a more cohesive kitchen and dining area. This one cook family had the desire for company to have the room to gather in the kitchen without crowding the workspace. To achieve these goals, the basement stairwell wall was pushed back and the wall between the kitchen and dining room was eliminated. These two changes open the space significantly and allow the kitchen to flow into the dining area. Additionally, the staircase to the second floor was built into the utility cabinet and above the refrigerator. A large bar on the island gives the rest of the family a great place to watch the meal come to life and is positioned for great views into the backyard. Another great new feature of this kitchen is the custom combination wine rack, microwave and flat screen cabinet. The homeowners truly changed where they live without changing their address.

2012 Winner Residential Bath Design

This working couple was tired of squeezing into their small master bath to get ready in the morning. Not only was their space undersized, it was compartmentalized into a shower area and lavatory area, vanity area, and closet area. The goal was to create a larger, more usable and open plan with an emphasis on storage to complement their daily routine. In addition to eliminating interior walls, these homeowners were willing to forfeit some of their ample master bedroom space to gain the necessary space for their dream bathroom. The sink cabinets were inverted to gain a usable drawer, the large mirrors hide medicine cabinets on both sides and a large storage cabinet was placed on the vanity for even more space. His and hers built-in wardrobes have pull-down bars for easy reach and double tiered drawers to help keep jewelry and ties organized. Stepping out of their new glass enclosed shower with self draining threshold is much more pleasurable now with heated tile floors. The homeowners truly changed where they live without changing their address.

2012 Winner Major Renovation — Commercial Design

This local business had outgrown their current space so. They were able to purchase and renovate the neighboring unit which gave them the additional space they needed. The goal was to merge the two spaces and make them feel like they had been one all along. The first and second floors are connected with an open staircase overlooking a rock garden with living plants to bring nature in and help create a calming environment. Many steps were taken to build a cohesive and productive working atmosphere. An updated conference room with tabletop data and electrical outlets was a necessity for meetings. The full length glass wall not only looks great, but makes the space feel much larger than it really is. This area infuses a bit of contemporary flare to what was once your average conference room. An efficient space near the copy center was created with a combination of open and closed storage and a long counter to put together bid documents and client binders. The employees were not left out, a new kitchenette was installed to give them a great space to make lunch or grab their afternoon coffee.

2012 Winner Major Renovation — Commercial Construction

A 60 year old family business was ready to bring their lower level office space into 2012 through a complete overhaul. Nothing was off-limits; walls were eliminated, moved and reconstructed to make the office function and look the best it could. Major changes included turning their existing open space that housed cubicles into individual offices, a bigger and better break room and updated restrooms. A large scale tile floor runs through the main traffic areas and kitchen to increase durability and brings everything together. A soft paint palette of three was used to highlight and complement the hard surfaces in the space.

A very spacious home with a not so spacious master bathroom was to be redefined into an oasis. Space planning to reconfigure 2 walk-in closets into one and remove the hall way and makeup area gave us the space needed. Using a diagonal wall as a back drop for the tub doubles for toilet privacy. Large custom tiled shower using cost effective tile with bamboo tile accents randomly placed to give it a one of a kind look. Custom recessed shower caddie and bench. The showers wall with glass keeps the shower and the bathroom feeling united. The Black granite wall cap is also a window sill and a display shelf. The programmable tile floor heat really does complete the oasis.

2011 Winner — Special Interior installation

The tree of life, Tapestry, is displayed over the original brick fireplace in a wall of absolute black granite. Arches in the granite, and custom mill work blend with other arches in the home. The height of the tapestry called for expanding the granite and mill work past the 8 ceiling. We installed a barrel vault in the center area with indirect lighting to the tapestry. Raised panel Mill work was extended out onto the ceiling to envelope the barrel vault. A black lacquer finish was used to blend with the granite. Special ordered Asian hardware was installed on the lower case work to really give this an authentic feel.

2011 Winner Specialty Exterior Installation

The existing closed in porch was just that Closed in. All the patio doors and overgrown landscaping came out. Balcony railing, stone pedestals with custom columns opened up the house like a foyer to the back yard. At night the soft lighting from the Well lights place just enough light on the stone work and columns. The Deck was designed for large gatherings with unobstructed views. Existing floor tile on the concrete pad was salvaged. A complementary tile and design was added to fill in where the patio doors were once located. The grilling area with flanking benches also help with food prep and serving.

2009 Winner — Residential Bath Construction

Switching the locations of the shower and the bath makes for a great visual effect when entering the bath. The walk-in barrier free 4’x4′ shower is appreciated by any age. The multi-color tiled shower is surrounded by a 3/8″ glass enclosure that rests on the deep soaking tub. A skylight was added to the vaulted ceiling. Shop built custom cabinetry divided into three, with open towel storage. What a way to start and finish the day!

2009 Winner — Residential Kitchen Construction-below $100,000.00

A kitchen with 5 — doors and one window doesnt leave a whole lot of room for a kitchen. Re-working the existing closed in porch to be part of the space opened the kitchen to the rear of the home, also lending enough room for a small 1/2 bath. Keeping the wall cabinets to a minimum and adding tile makes the space feel even larger. The fridge and microwave were moved to the porch area freeing up valuable space for prep work, cooking and clean up. Martin says every time he comes down stairs he cant believe he’s in the same house!

Awards - Skip Knoll inc.

Keeping an existing pantry closet gave us the inside corner we needed to move the fridge and add a tall storage unit used as an information center and coat locker. Opening the width of the back hall entrance enhances traffic flow. Decorative backlit display over the fridge makes a great visual impact without sacrificing much storage. Color and tile selections were key to enhancing the existing vintage feel of the home.

2009 Winner - Major Commercial Renovation

Custom cabinetry was designed to take advantage of an existing pantry closet to fit a small bar and microwave area. The dining room wall and kitchen soffets were removed. Kitchen cabinets were done in antique white and connecting cherry cabinets for the dining area. Creating a larger kitchen with an island and maintaining a separate dining room feel, really changed where they lived without changing their address.

A small 4th bedroom was opened to the master bedroom to become a walk-in closet. Custom Natural Birch cabinetry provides His and Her sides. A family mirror was recycled and framed to blend with the new closet system.

This very small master bath was increased in size by taking over an adjacent closet. The shower and vanity were then increased in size. The area of the home was asking for a very simplistic bath with free standing cabinetry and chrome fixtures. The shower door was done in oil rubbed bronze to picture frame the shower with the same tones as the cabinetry. Complimentary tile was used on the floor and shower.

2006 Winner- Residential Remodeling Interior

This 1960’s Ranch with a small kitchen was filled with unnecessary walls throughout the kitchen, dining room, living room and foyer. The space was redefined with Skip to create an open floor plan feeling. The new kitchen has wide plank white oak flooring and tile flooring. Recessing the refrigerator into the garage was one of the key ideas to the open plan, complete with a recessed flat screen tv. A newly stained and painted shaker style banister was installed in the foyer. The Lechners truly changed where they live without changing their address.

2006 Winner- Remodel Design $50,000-$100,000

Outstanding workmanship, creativity and design were among the comments of judges in this project. The original farmhouse, which had been remodeled twice before, was ready for this final effort. Renovation included a garage, as well as the removal of one of the previous additions and the creation of new living space on all four sides of the home. Care was taken, however, to maintain the integrity of the original exterior trim designs. Renovation included:

This impressive lakefront deck on a 65 foot bluff behind a Walten Woods home presented many unique challenges. Even after seeking advice from the Army Corps of Engineers, whose recommendations were not encouraging, these homeowners decided to go ahead with construction of this massive deck which required the assistance Erie Weld Products. The three-level deck consists of sitting area at the top, from which steps descend to the middle level, complete with built-in benches. From there the stairs descend to the lowest level, a 20′ by 30′ deck which has access to the water by way of a retractible steel ladder developed by Erie Weld. Landscaping on all sides was completed by Jim Brainard Custom Landscaping.


Leave a Reply